Nieuws 24 maart 2014

50j BASF Antwerpen: ondertekening charter ‘Elementen voor talenten’ op stadhuis

Vandaag zijn de directie van BASF en heel wat prominenten te gast op het Antwerpse stadhuis. Al 50 jaar zijn BASF en de Stad Antwerpen trouwe partners in de ontwikkeling van onze site en daarmee ook van haven en industrie. En die ontwikkeling geven ze een verdere toekomst door komende 3 jaar regionale onderwijsprojecten voor techniek en wetenschap te ondersteunen. 

“Love at first sight” in 1964: de BASF-groep was op zoek naar de ideale vestigingsplaats aan de Noordzeekust. Rotterdam en Le Havre kwamen ook op de shortlist voor, maar het was Antwerpen die als huwelijkspartner werd gekozen. Vandaag vieren we dan ook gepast dat gouden jubileum in de mooie historische trouwzaal van “het Schoon Verdiep”.

Naast een terugblik op het verleden en onze rol als geïntegreerde productiesite, worden ook de vele sociaal-maatschappelijke initiatieven die BASF in de regio ondersteunt, in de kijker gezet. Dat gaat van het behoud van het historisch en cultureel patrimonium in de stad en streek, over steun voor natuurontwikkeling en caritatieve acties, vormings-, onderwijs- en tewerkstellingsinitiatieven, tot engagementen bij verschillende sociale projecten.

Tijdens de viering op het Antwerpse stadhuis werd het nieuwe initiatief “Elementen voor Talenten” voorgesteld: een samenwerkingsakkoord tussen BASF en de Stad Antwerpen om de komende 3 jaar verschillende vormings- en onderwijsprojecten zowel financieel als inhoudelijk te ondersteunen. Het wordt een keuze aan waardevolle initiatieven die jonge, talentvolle mensen kansen geven om zich te ontwikkelen tot vakspecialisten in wetenschap en techniek. Zo helpen we hun toekomst en die van onze werkomgeving in de Antwerpse haven verder op te bouwen.