Economie 11 juni 2021

Boek Innovate Antwerp zet Antwerpen op de kaart als innovatieve businessstad

Innovate Antwerp is een showcase van het technologische vernuft dat huist in de Antwerpse regio. Het interactieve boek bundelt ondernemingen die inzetten op vernieuwing in de brede zin. Het vestigt wereldwijd de aandacht op Antwerpen als innovatiekoploper. En het maakt deel uit van een internationale ‘innovators community’ die noodzakelijke vernieuwing ondersteunt.

Economie van morgen

Innovate Antwerp is een publicatiereeks van The Global Village, uitgever van multimediale naslagwerken over innovatieve ecosystemen wereldwijd. Deze editie is het eerste boek over een regio op het Europese vasteland. De keuze voor Antwerpen ligt voor de hand. Freddy Arnauts, drijvende kracht achter de publicatie: “Antwerpse ondernemingen hebben de kennis en bagage om een welvarende toekomst te garanderen. De publicatie zoomt in op spelers die het voortouw nemen in de economie van morgen. Van schone technologie en duurzame chemie tot digitale toepassingen, e- health en creatieve sectoren. Het is allemaal stevig verankerd in toekomstgerichte ondernemingen en kennisinstellingen.”

Groeipool van innovatie

Het boek kwam tot stand met de steun van het Antwerpse stadsmarketingfonds dat bijdraagt aan de internationale positionering van de Scheldestad. Claude Marinower, Antwerps schepen voor economie, innovatie en digitalisering: “Onze stad ontpopte zich de laatste jaren als een sterke speler op het innovatieveld. Tussen 2013 en 2018 verdubbelde het aantal start-ups, en het kapitaal dat starters ophaalden is verviervoudigd. We zetten alles op scherp om Antwerpen tegen 2025 in de top 10 van Europese scale-upsteden te krijgen. Digitaal, circulair, creatief en health zijn de vier lijnen waarop de stad haar economische innovatie stuurt. Privé-initiatieven, publieke initiatieven en publiek-private samenwerkingen zorgen samen voor een ongeziene dynamiek. Antwerpen heeft alles in zich om de verwachte economische groei mee vorm te geven.”

Breed inzetbare publicatie

Het bijzondere aan dit boek is de multimediale insteek. Met interactieve opties zoals QR-codes die linken naar websites, augmented reality-video’s en een onlineplatform. Het uitgebreide naslagwerk is tegelijk een veelzijdige marketingtool en een mooi relatiegeschenk. Freddy Arnauts: “Ik geloof rotsvast in het potentieel van Antwerpen als digitale motor. Die boodschap dragen we uit via deze publicatie. Maar meer nog dan bedrijven in de schijnwerpers zetten, zorgen we hiermee voor onderlinge verbinding en inspiratie, én versterking van innovatie-ecosystemen.”

Meer informatie

De digitale versie van het boek is te vinden op: https://innovationsoftheworld.com/ecosystems/antwerp-belgium/ Voor meer informatie over Innovate Antwerp of om het boek te bestellen:
Freddy Arnauts, Publishing Partner Innovations of the World
E-mail: freddy@globalvillage.world Tel: + 32 468 111 329