Economie 22 december 2021

Classified verhuist zijn hoofdkantoor en productie van Turnhout naar Antwerpen

Classified Cycling is momenteel gevestigd op de Open Manufacturing Campus in Turnhout (de vroegere Philips-site). Daarnaast heeft Classified ook een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven. Aan de wieg van de revolutionaire technologie staat een team van Belgische en Nederlandse ingenieurs en experts in transmissiesystemen. Tot de aandeelhouders behoren ex-wereldkampioen Tom Boonen, het management en investeringsmaatschappijen LRM en Bridford Investments. Ruim 90% van de componenten wordt gemaakt in de Lage Landen.

In de lente van 2022 zal Classified zijn hoofdkantoor en productie verhuizen van Turnhout naar Antwerpen. Classified verhuist naar Damplein 23, de voormalige chocoladefabriek gelegen aan het Damplein op een boogscheut van Park Spoor Noord.

Classified is sterk aan het groeien. Om plaats te vinden voor de stijgende productie en het groeiend aantal werknemers is Classified samen met stad Antwerpen gestart met de zoektocht naar een nieuw pand.

Stad Antwerpen heeft Classified mee begeleid in de zoektocht naar een geschikte locatie. Schepen voor economie, werk en innovatie Claude Marinower is verheugd met de komst van het bedrijf: “De verhuizing van deze gamechanger in de fietsindustrie past perfect in ons stedelijk beleid, waarbij het vermengen van economische en woonfuncties zorgt voor een hogere aantrekkingskracht van wijken en buurten. Antwerpen positioneert zich bij uitstek als een innovatieve businessstad waar bedrijven zowel goed zaken kunnen doen als kunnen groeien en internationaliseren. Ik ben blij dat Classified hier als topbedrijf in de nieuwe maakindustrie zijn R&D, productie en assemblage verankert. Ook de extra jobs die deze komst naar Antwerpen met zich meebrengt, juich ik uiteraard toe. De stad is voldoende ruim en divers om de juiste ingenieurs, technici en marketeers aan te trekken.”

Vacatures

Classified heeft momenteel meer dan 20 openstaande vacatures, wat een verdubbeling is van hun personeelsbestand. Hun verhuis naar Antwerpen moet ook helpen om deze vacatures in te vullen. Classified zoekt voornamelijk ingenieurs en sales/marketing profielen om het team te versterken.