Communicatie 6 november 2020

District Antwerpen betaalt kerstverlichting voor handelaars

Het Antwerpse stadsbestuur steekt de volgende dagen de kerstverlichting al aan en roept de Antwerpenaars op om hetzelfde te doen aan hun woning. Normaal gaat de kerstverlichting pas in het laatste weekend van november aan. Ook de kerstbomen zullen versneld opduiken.

(…)

“Zo kan echt iedereen, ook vanop afstand, meegenieten van een magisch verlichte stad”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Communicatie. “We willen letterlijk licht brengen in deze donkere en soms moeilijke periode. Hopelijk doen ook handelaars en bedrijven mee.”

(…)

“Hiermee ondersteunen we de handelaars en doen we ons best om mee te zorgen voor een aangename en veilige sfeer tijdens deze lockdown”, zegt Samuel Markowitz (Open Vld), Antwerps districtsschepen van Lokale Economie. “Normaal betalen we 70% terug en de rest komt dan van de handelaars. Omdat de handelaars al zoveel meemaken en verlies lijden, heb ik een uitzondering laten goedkeuren om het volledige bedrag door het district te laten betalen. Vorig jaar was dat om en bij de 120.000 euro.”

Uit: Gazet van Antwerpen