Openbaar domein 22 oktober 2020

Gerecycleerd asfalt Groenenborgerlaan

De heraanleg van de Groenenborgerlaan in Wilrijk is afgerond en daar zijn wij bijzonder blij mee! Niet alleen maakt deze vernieuwde hoofdas de verbinding tussen Wilrijk en Berchem aangenamer, ook werd er op deze baan een stukje geschiedenis geschreven.

Wist jij dat er ter hoogte van de UAntwerpen innovatieve asfalt werd gebruikt? Dat deze verwezenlijking kon worden waargemaakt in een samenwerking tussen Stad Antwerpen, District Wilrijk en de UAntwerpen verheugt ons enorm. Met zowel de schepen van openbaar domein en innovatie op stadsniveau als de schepen van openbaar domein op districtsniveau kunnen we als liberale familie niet trotser zijn op dit project.

In september mochten schepen Claude Marinower en Wilrijks voorzitter Wim Verreyken reeds van dichtbij bekijken hoe gerecycleerd asfalt werd gebruikt bij de heraanleg van de straat. Momenteel wordt geen asfalt hergebruikt in toplagen en kunnen we onderlagen met hergebruik nog verbeteren. Dit willen we aanpakken, want verduurzamen is de toekomst. Daarom gaan we samen met de UAntwerpen en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw aan de slag om te zien of en waar we meer kunnen inzetten op het recycleren van asfalt.

Nu het gehele project is afgerond, gingen schepen Marinower, schepen Theuns en Wilrijks voorzitter Verreyken een laatste keer op inspectieronde en zij zagen dat het goed was.