Nieuws 16 mei 2018

Onderwijsplan van Sp.a: Too little, 95 years too late

Toen Claude Marinower 6 jaar geleden als schepen voor Onderwijs in Antwerpen aantrad, trof hij een puinhoop in het Antwerps onderwijs aan – met kinderen in containerklassen, hoge ongekwalificeerde schooluitval en weinig of geen opwaartse kansen. Het gevolg van 95 jaar onafgebroken socialistisch onderwijsbeleid was dat het emancipatorisch karakter van onderwijs volledig was verdwenen. Na 6 jaar kleurt de lucht in het Antwerpse onderwijs opnieuw helderblauw, dankzij het harde werk van schepen Marinower. Liberaal beleid werkt.

Enkele resultaten

  • Ongekwalificeerde schooluitval substantieel verminderd: bijna 25% op 5 jaar tijd.
  • Investeringen in infrastructuur stedelijk onderwijs verdubbeld
  • 10.000 extra plekken voor Antwerpse kinderen op 6 jaar tijd
  • Uitrol A’REA 2020 die juist kansarme kinderen extra kansen in het onderwijs biedt.

Claude Marinower: “Op alle domeinen die Sp.a aanhaalt heeft mijn beleid voor significante vooruitgang gezorgd voor kinderen, scholen en leerkrachten. Mijn ambitie voor ons onderwijs én onze kinderen ligt veel hoger dan wat zij voorstellen. Met mijn beleid maken we de ambitie om van Antwerpen de onderwijshoofdstad van Vlaanderen te maken waar.”

“Claude Marinower heeft de afgelopen zes jaar baanbrekend werk verricht op het vlak van onderwijs. Als de volgende generatie Antwerpenaren van nog beter onderwijs, sociale mobiliteit en écht perspectief wil genieten, is er maar één optie: Claude die nog minstens 6 jaar voort doet en de socialisten vooral niet in de buurt van het onderwijs van onze kinderen laten komen.” zegt Philippe De Backer, lijsttrekker van de Antwerpse Open Vld.