Openbaar domein 19 januari 2021

Schijn kan oplossing zijn voor wateroverlast wijk Morkhoven

Een waterverbinding richting het Schijn en het Rivierenhof moet ervoor zorgen dat bij hevige regenval de wijk Morkhoven aan de Collegelaan niet meer onder water staat. Schepen van Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) bestelde een haalbaarheidsstudie.

Op dit moment kan het regenwater door de autosnelweg niet meer aflopen naar het Schijn. De studie gaat op zoek naar een mogelijke oplossing. Die zal in samenwerking met Water-Link worden uitgewerkt. Er is een budget van zes miljoen euro voor vrijgemaakt.

Dit project past binnen het ruimere Waterplan van de stad Antwerpen. Daarin wordt niet alleen gekeken hoe water opnieuw een plek krijgt in de stad, maar ook hoe wateroverlast het best kan worden verholpen. De verwachtingen zijn dat met de klimaatwijziging er meer stortregens komen en het risico op overstromingen dus zal toenemen.

Bovendien wordt gekeken hoe water het meest efficie╠łnt kan worden gebruikt, want door de opwarming van de aarde zullen er ook meer problemen ontstaan rond hitte en droogte.

Het is nog niet duidelijk of het regenwater uit de wijk Morkhoven ondergronds of bovengronds zal worden afgeleid. De haalbaarheidsstudie moet daar enige duidelijkheid over brengen. (svw)

Uit: Gazet van Antwerpen, 19 januari 2021