Werk 8 oktober 2021

Stad Antwerpen gaat op business date

Of je nu op zoek bent naar een korte flirt, een langdurige relatie of een friend with benefits, stad Antwerpen zou weleens jouw ideale businessmatch kunnen zijn. Op 13 en 14 oktober vind je de stad op de Voka Bedrijvennetwerkdagen in Antwerp Expo want stad Antwerpen heeft veel te bieden.

De stad als partner in ondernemen, of toch eerder als klant? Of misschien ben je op zoek naar geschikt personeel en kan de stad jouw partner in werk zijn? Wat voor relatie je ook zoekt met stad Antwerpen, ze heeft van alles te bieden en dat wordt duidelijk tijdens de Voka Bedrijvennetwerkdagen op 13 en 14 oktober in Antwerp Expo.

Mogelijkheden bekender maken

“Vanuit stad Antwerpen willen we onze dienstverlening naar kmo’s in de verf zetten. Er zijn heel wat mogelijkheden om met de stad in contact te komen en bovendien hebben we een ruim en divers aanbod voor ondernemers. Met onze aanwezigheid op de beurs willen we dit aanbod bekender maken en het gesprek aangaan met de Antwerpse kmo’s”, vertelt Claude Marinower, schepen voor economie.

Vandaag zijn er nog te weinig ondernemingen op de hoogte van de mogelijkheden die de stad hen kan bieden. Zo lanceert stad Antwerpen regelmatig oproepen die financiële steun bieden voor projecten van ondernemers die innoveren, internationaliseren, duurzame waarde of jobs creëren. De stedelijke investdesk begeleidt bedrijven die zich in Antwerpen willen vestigen. Diezelfde stad kan een kmo ook als klant zien. “Wij willen ons profileren als een goede klant die correct samenwerkt en, om maar een voorbeeld te geven, altijd op tijd facturen betaalt”, zegt Inés Sylverans, manager ondernemen bij stad Antwerpen. Vandaag merken we nog vaak een negatieve connotatie die rond een overheidsinstelling hangt: het is een log systeem waarbij je je eerst door een hele papierberg moet ploeteren, dat het altijd dezelfde zijn die een openbare aanbesteding binnenhalen en dat het allemaal erg lang duurt. Met onze aanwezigheid op de beurs willen we het gesprek aangaan met ondernemers en tonen dat de stad een interessante businesspartner is.”

Tot slot kan stad Antwerpen ook jouw partner zijn om je personeelsbeleid klaar te maken voor de toekomst. “Antwerpen barst van het talent. Stad Antwerpen biedt je een steunpakket aan voor de invulling van je vacatures, en de ontwikkeling van een inclusief hr-beleid. Niet alleen beschikken wij over een breed netwerk, maar hebben we ook een duidelijk zicht op de tewerkstellingsmaatregelen, subsidies en opleidingsmogelijkheden.”

Met haar aanwezigheid op de Voka Bedrijvennetwerkdagen wil de stad in de eerste plaats in dialoog gaan met de kmo-ondernemers. “We willen onze dienstverlening bekender maken en tegelijk ook luisteren naar de noden van de ondernemers. Op die manier kunnen wij er zijn voor elkaar en elkaar vooruithelpen”, besluit schepen Claude Marinower.