Communicatie 14 april 2020

Stad bedankt alle Antwerpenaars die een handje toesteken

Dagelijks zetten tal van mensen zich in tijdens de coronacrisis door hun job te doen. Daarnaast schieten overal in Antwerpen hartverwarmende initiatieven uit de grond. Om iedereen te bedanken die een handje toesteekt, lanceert de stad de campagne ‘Antwerpse handen’.

In deze moeilijke tijd zetten heel veel mensen zich dagelijks extra in tijdens hun job, van verzorgend personeel en postbodes tot supermarktbedienden en huisvuilophalers… Heel wat Antwerpenaars, organisaties en ondernemers zetten bovendien initiatieven op om anderen te helpen of een hart onder de riem te steken. Die initiatieven nemen veel vormen aan, bijvoorbeeld hulpbehoevenden verzorgen, boodschappen doen voor kwetsbare buren, enthousiast applaudisseren voor zorgpersoneel, kinderen en senioren entertainen, een streepje muziek spelen, lokale handelaars steunen…

Om iedereen die hulp biedt – op welke manier dan ook – te bedanken, lanceert de stad nu een campagne. In het straatbeeld, online en in kranten verspreidt ze de boodschap ‘Zo trots op alle Antwerpse handen’. Op www.antwerpsehanden.bestaan bovendien verhalen achter verschillende hartverwarmende initiatieven. Zo kunnen ook anderen geïnspireerd raken om op hun eigen manier een handje toe te steken.

Schepen voor marketing en communicatie Claude Marinower: “Het speekt voor zich dat we enorm dankbaar zijn voor alle mensen die momenteel in de frontlinie staan, maar er zijn ook heel wat Antwerpenaren die op andere manieren een bijdrage leveren. We willen met deze campagne onze Antwerpse helpende handen in de kijker zetten. Het is onmogelijk om alle initiatieven in beeld te brengen. Het zijn er gewoonweg te veel, wat mij een erg trotse schepen maakt van deze stad. De grote verbinding is duidelijk ook voelbaar in onze Antwerpse straten.”

Muzikant Marcelo geeft concerten van thuis uit die iedereen online mee kan volgen: “Dit zou het beste jaar van mijn leven worden, met concerten over de hele wereld en de release van mijn album. Maar alles werd plots geannuleerd. Dat was een grote teleurstelling. In plaats van in bed te blijven liggen, besliste ik om gewoon verder te doen van thuis uit. Ik richtte thuis een studio in en speel elke avond een liveconcert.”

Eveline maakte samen met vriendin Jetty al meer dan 200 mondmaskers: “We doneerden intussen al maskers aan het UZA, Revarta en het Wit-Gele Kruis. Wij zijn lang niet de enigen die mondmaskers maken. Zoals wij zijn er honderden. Ook al die andere dames en heren verdienen daarom een welgemeende merci.”

Studente farmaceutische wetenschappen Emmy helpt als vrijwilligster en wil ook na de crisis een handje blijven toesteken: “Het is echt fijn om te helpen bij de Voedselbank: je leert interessante mensen en hun achtergrond kennen. Het geeft ook veel voldoening om iets voor een ander te kunnen doen. De dankbaarheid die je terug krijgt, is een fijne bonus. Als het kan, blijf ik na deze crisis graag verder helpen!”

Info: Persbericht Stad Antwerpen