Innovatie 25 maart 2020

Stad doet oproep naar start-ups om innovatieve oplossingen te bedenken in kader coronacrisis

Als deel van de maatregelen in het kader van de coronacrisis lanceert de stad Antwerpen een oproep naar start-ups om snelle innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor stedelijke uitdagingen. De stad maakt hiervoor 250.000 euro vrij. Zo krijgen start-ups extra kansen tot ondernemen in opdracht van de stad.

Als slimme stad wil Antwerpen naar aanleiding van de coronacrisis extra inzetten op nieuwe technologieën om oplossingen uit te werken voor problemen die zich acuut stellen en die de stad, haar inwoners, haar bedrijven en/of haar studenten ten goede komen.

“Concreet doen we een oproep naar start-ups die innovatieve digitale oplossingen kunnen ontwikkelen voor domeinen zoals welzijn, gezondheidszorg, kinderopvang, armoedebestrijding, thuiswerken, communicatie en participatie. Er worden echter geen thema’s of beperkingen opgelegd”, zegt schepen voor economie, innovatie en digitalisering Claude Marinower. Bij voorkeur zijn de oplossingen snel uitvoerbaar en hebben ze op korte termijn impact.

Kandidaturen kunnen ingediend worden tot donderdag 2 april om 10 uur. Alle info is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Schepen Claude Marinower: “Een uitzonderlijke situatie zoals de coronacrisis stelt ons voor een grote beproeving. Met dit initiatief maken we onze stad slimmer en weerbaarder, en geven we onze start-upcommunity een duwtje in de rug. We geloven sterk dat deze bedrijven mee het verschil kunnen maken in de aanpak van deze maatschappelijke uitdaging.”

Het stadsbestuur ondersteunt zelfstandigen, ondernemers en verenigingen ook extra op andere manieren. Meer info over alle maatregelen staat op www.ondernemeninantwerpen.be/corona.