Economie 11 mei 2019

Welkomstwoord voor de jongeren van Pep!

Schepen Claude Marinower gaf op 11 mei een speech voor de jongeren van Pep! vzw. Zij volgden masterclasses over ondernemen. Schepen Marinower had volgende boodschap voor de jongeren:

“Ik hoop dat de Masterclasses die jullie gevolgd hebben, jullie ook geïnspireerd hebben. Dat jullie mensen hebben ontmoet, waarvan je zelf ideeën krijgt. Dat jullie ergens, misschien op dit moment alleen ergens heel diep van binnen, geloven dat jullie ook kunnen ondernemen. Dromen nastreven. Levens veranderen. Wie de Netflix-documentaire Knock down the House met Alexandria Ocasio-Cortez bekijkt, ziet haar in een fragment zichzelf een peptalk geven. Voordat ze naar een politiek debat gaat, zegt ze luidop ‘Ik ben ervaren genoeg om dit te doen. Ik weet genoeg om dit te doen. Ik ben genoeg voorbereid om dit te doen. Ik ben volwassen genoeg om dit te doen. Ik ben dapper genoeg om dit te doen.’

De stad Antwerpen gelooft in zijn jongeren. Geloof ook in jullie zelf. De slogan van Pep! is ‘Als ik het kan, kan jij het ook.’ Ik zeg: als anderen het kunnen, kunnen jullie het ook.”